Vappuriehat oli ja meni. Aattona olimme sulhon kanssa katsomassa hänen serkkunsa bändiä ja loput 4 vapaapäivää olimme mökillä, jossa isäni ja mummoni totuttelivat mökkeilyyn ilman äitiä. Hyvinhän se äiti oli iskän opettanut - osasi pakata tarpeeksi ruokaa ja vielä ottaa huomioon minunkin nirsouteni syömisiä ostaessaan. Haikea oli tunnelma toki, mutta kyllä se siitä iloksi muuttui.

Eräänä iltana kävi kuitenkin niin, että sain ahdistuskohtauksen, jonka aikana minusta aina tuntuu, että on pakko purra jotakin tai puristaa nyrkkejä täysillä kiinni. Aloin kirkua tyynyyn ja sitten itku vihdoin tuli, koska se on ainoa, mikä auttaa rauhoittumaan. Huomasin, kuinka kireä ja jännittynyt olen jatkuvasti, vaikka näennäisesti voin ulospäin ihan hyvin. Pinna on kireällä ja kaikki vastoinkäymiset tuntuvat kaatavan maailman. Niin kuin se, kun laitoin sähkösaunan päälle. Minulle opetettiin jo pienenä, että kiukaan päälle ei ikinä laiteta mitään, edes silloin kun se ei ole lämmin. Napsautin siis saunan päälle ja menin katsomaan telkkaria. Tunnin päästä sulho kävi katsomassa, joko saunaan pääsisi. "EI SAATANA!" kuului seuraavaksi. Sulho oli laittanut pyykkikorin (tyhjän) kiukaan päälle muutamaa päivää aiemmin, eikä ollut sen jälkeen käynyt saunassa. Kori oli sulanut kiukaalle, tosin sen verran laadukas muovikori oli kyseessä, ettei pohjaan tullut edes reikää - uusi varsin moderni muoto kylläkin. Ja koska pelkkä korin sulaminenhan ei riitä, olin myös jättänyt saunan oven auki, joka näin maalaisjärjellä ajateltuna merkitsee, että saunassa ei ollut kovin lämmin, koska lämpö oli jakaantunut myös kylpyhuoneeseen. Sulho oli todella riemastunut. Itkuhan siinä pääsi, kun epäonnistumisille ei juuri nyt ole elämässäni sijaa.

Kertokaahan muuten huviksenne, kumman vika se mielestänne oli? Minun, joka luottaa siihen, että kiukaan päällinen ei ole säilytyspaikka millekään, vai sulhon, joka on sitä mieltä, että minun olisi pitänyt ehdottomasti katsoa, ettei kiukaan päällä ole mitään (niin kuin ei ole ikinä ennenkään ollut, korostan)? Tiedän melkein mielipidejakauman, mutta toivon, että edes yksi olisi sitä mieltä, että kiukaan päälle ei perkele laiteta mitään muuta kuin kiuasmakkaraa.