Tuntuu jokseenkin pahalta lukea kaikkia laihdutusblogeja, joissa niiiiin usein kerrotaan myös syömishäiriöistä. Laihduttamisessa ei ole mitään pahaa, kunhan sen tekee terveellisesti. Jotenkin vaan mielikuvissa yhdistyy laihdutus ja syömishäiriö, ainakin nuorilla tytöillä. En minäkään ole itseeni tyytyväinen ja olen syönyt eräänkin ajanjakson pelkkiä ruismuroja - siitä on tosin vuosia. Mutta siis yritän todistella, että tiedän mistä puhun.

Nuoret tyttöset, jotka haluatte olla mallimaisen laihoja, ottakaa huomioon muutamia asioita.
1) Ruumiinkuvanne voi olla pahasti vääristynyt. Kysykää jonkun toisen mielipidettä: paistaako minulta nätisti kylkiluut ja rintaranka? Vai onko se kenties ällöttävää? Minäkin näen itseni lihavana, vaikka tiedän, etten ole. Minulla on suolisto-ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että mahani turpoaa koripalloksi, ja näytän aivan odottavalta äidiltä. Tämän takia ei aina voi tuntea itseään kovin hehkeäksi. Yleensä siis joudun kysymään läheisiltäni, olenko lihava tai lihonnut, kun en itse pysty sitä arvioimaan.

2) Laihtuminen itseään näännyttämällä on paitsi hengenvaarallista, jolloin voi olla vaarana, ettette voi nauttia laihuudestanne montaakaan vuotta, myös epäluotettavaa, sillä paino voi nousta aika äkkiä takaisin. Ainoastaan terveellisesti laihduttamalla painonpudotus voi olla pysyvää. Jos siis ihannoit laihuutta niin paljon, ettet voi muuta kuin yrittää itsekin olla laiha, kannattaisi edes kokeilla terveellisempiä keinoja hoikistumiseen. Kuntosalilla treenaus on melko varma keino kiinteytyä, mikäli sen tekee oikein. Lenkkeily ja kasvisruokavalio ovat myös tehokkaita laihdutustapoja, sillä monet ovat todenneet lihansyönnin lopettamisen pudottaneen painoaan. Korostan silti, ettei nuorten tyttöjen kannattaisi laihduttaa, ennen kuin he ovat aikuisia ja aikuisissa mitoissaan.

3) Monissa blogeissa lukee, kuinka lenkeillä ja jumpassa käydään päivittäin. Keho tarvitsee kuitenkin myös lepoa kehittyäkseen. Ainakin 2 lepopäivää on suositeltavaa pitää.

4) Ruumiinmalli ei kaikilla ihmisillä mahdollista laihduttamista. Jotkut eivät vain laihdu, vaikka kokeilisivat kaikkia maailman dieettejä ja kuntoiluohjelmia. Joidenkin vartalotyyppi voi myös olla sellainen, ettei laihuus pue sitä kovin hyvin. Kaikki eivät voi olla mallimaisen laihoja eikä kaikille tule gasellijalkoja, vaikka ei söisi mitään. Itsensä hyväksyminen tulee vasta aikuisuuden myötä, enkä itsekään ole vielä siinä pisteessä.

Kunpa vain joku viisas ihminen valistaisi näitä nälkäkurkia!!!!